Frize İplik Nedir | KumasBilgi.com

Frize İplik Nedir



Bir zemin ve bir fantazi olmak üzere iki ipliğin birlikte bükülmesiyle oluşan düz ve kapalı bir karakter gösteren bir fantazi ipliktir. 

Frize iplik yapı olarak, uzun spiral bukleleri olan bukle ipliğinden daha dar ve ince spiral buklelere sahip olduğu için ayrılır.  Besleme hızları ve miktarları arasındaki fark artarsa dalgalar  büyür ve bukleli (ilmekli) yapı oluşur. Eğer efekt ipliğinin beslenmesi periyodik olarak   değiştirilirse bu durumda  flame iplikler elde edilir. İpliklerin renklerine, kalınlıklarına ve besleme hızlarına göre değişik   varyasyonlar elde edilir.  
Fazla besleme oranı 1.1-1.3 arasındadır.

Genellikle saray halılarda kullanılır.

Frize Halı Nedir?

Frieze halı, nispeten uzun tüylü liflerin buhar koşulları altında üç ila beş kez büküldüğü, yüksek bükümlü uzun liflerle karakterize edilen çok popüler bir halı tarzıdır . Bükülme o kadar sıkıdır ki, lifler gerçekte kendi kendilerine kıvrılmaya başlar ve yoğun trafik altında iyi performans gösteren çok yoğun bir doku oluşturur. Esasen 1960'lardan ve 1970'lerden kalma eski tüylü halının modern versiyonudur, ancak neyse ki o zamandan beri gelişmiştir.

Frize halılar kiri ve ayak izlerini gizler ancak temizlemek de oldukça zordur.  Friz lifleri uzun ve gevşek olduğundan, dökülme halının derinliklerine inme eğilimindedir ve bu da üstesinden gelmeyi çok daha zor hale getirir. Bu nedenle leke tutmazlığı mükemmel bir halı aldığınızdan emin olun



















Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.