Viskon Kumaş Nedir, Özellikleri ve Yıkama Talimatı | KumasBilgi.com

Viskon Kumaş Nedir, Özellikleri ve Yıkama Talimatı



Viskon, Moda ve tekstil sektöründe sevilen, nitelikli ve sağlıklı kumaş çeşitlerindendir. Viskon kumaşlar yapıları bakımından pamuklu kumaşlara çok benzerler. oldukça Çok üründe bu kumaşın kullanımı yaygındır. Tekstil olmamış maddesi olarak kalitesi yüksek bir üründür ve rutubet emiciliği fazladır. Yapısındaki selüloz pamuk ile benzerliğini yaratan Esas özelliktir.

Viskon Kumaş Nedir?

Kayın ağacından üretilen bir olmamış nesne olduğunu belirtilebilir. Yapısında selüloz vardır ve üretimin gerçekleşme safhasında selülozda kimyasal bir farkındalık olmaz. Üretimi bittiğinde filament biçimine gelir ve Gene selüloz olarak kalmaktadır. Pamukla benzerliği de bu özelliklerinden kaynaklanmaktadır.
Viskon kumaş nihayet dönemin moda kumaş türlerinden bir tanesidir. nitelikli ve kullanım alanı geniştir.

Viskon Kumaş Özellikleri

Bu kumaşın oldukça fazla Kalite dikkat çekmektedir. Moda dünyasında da sıkça seçenek edilen kumaşın önde gelen özellikleri şunlardır:
  • Yüksek oranda rutubet emicidir,
  • Rahat ve zarif bir kumaştır,
  • Şişme özelliği yüksektir; bu nedenle %120’ye varabilen bir su emiciliği mevcuttur,
  • Baskıya elverişlidir,
  • Renkleri diri tutar,
  • Esneme pamuğa göre iki kat fazladır,
  • Krep kumaş içinde de sıkça kullanılır,
  • Terletmez ve hava alır.
Viskon kumaşın nitelikleri arasında başlıca bunlar sayılabilmektedir.

Viskon kumaş örnekleri

Viskon Kumaş Sağlıklı mı?

Pamuğa göre henüz iyi bir kumaş türü olduğu söylenebilir. Bu kumaş, polyester kumaş ile kıyaslandığında terletmeyen ve hava Meydan bir yapıya sahiptir. natürel kumaşlar arasındadır.

Viskon kumaş terletir mi sorusu ile de sıkça karşılaşılmaktadır. Viskon kumaş suyu ve nemi iyi emen, hava Meydan bir kumaştır. Terleme yapmaz ve rahattır, tenle Ahenk sağlar.

Viskon Kumaş Nerelerde Kullanılır?

Gömlek, tshirt, bluz, astar, Dahil kıyafet, bezemleme vb. bulunmaktadır. fazla geniş bir alanda kullanılabilen bir kumaş türüdür. Abiye giyimde de seçenek edilebilir.

Bu kumaş türü kullanımı ve kullanım alanı çok çeşitlidir. Rahat ve kaygan bir yapısı vardır. Kumaşın elyafı da düzgün eğirme özelliğinden ötürü yumuşak bir tuşe elde edilebilmesini sağlar. Amade kıyafet alanında çok sık kullanılır.

Viskon mu Pamuk mu?

Evvela viskonun rutubet ve su emiciliğinin, esnekliğinin henüz yüksek olduğu söylenebilir. Boyama ve baskı ile alakadar da pamuğa göre henüz elverişli koşullar sağlar.

Bununla birlikte Mahsul yaşken pamuğa kıyasla henüz dayanıksız hale gelmektedir. Dikişi de Çoğunlukla rahattır.

Viskon Nasıl Yıkanır?

Viskon kumaşlar için yıkama önerileri arasında Bilhassa elde yıkanması gerektiğini öncelikli olarak belirtebiliriz. Suyun sıcak olmaması Ehemmiyet taşımaktadır. Bununla birlikte en iyi temizleme yöntemi ürününüzü kuru temizleye teslim etmektir. Böylece ürüne vereceğiniz zararı en üye indirmiş olursunuz. Ütülenişi ise yüksek ısıda olabilir. Buna Karşın ürünü satrifüjlü kurutmaya maruz bırakmamak gerekmektedir.

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.