Krep Kumaş Nedir? Özellikleri ve Yıkama Önerileri | KumasBilgi.com

Krep Kumaş Nedir? Özellikleri ve Yıkama Önerileri



Moda dünyasında en çok seçenek edilen kumaş türlerinden biridir. Krep kumaşlar nitelikli, şık ve gösterişli bir görünüme sahiptirler. Çoğunlukla abiye, tesettür, yazlık vb. kıyafetlerde kullanılırlar. Krep kumaş Edebiyat da sıkça seçenek edilir bu yüzden cilde yapışmayan, hafif bir yapısı vardır.

Krep Kumaş Nedir?

Bu suale yanıt olarak çoğunlukla yün, ipek veya viskozdan üretilen kumaşlardır diyebiliriz. Tekstilsektöründe henüz aktüel kullanımı içinde polyester kumaş da sıkça seçenek edilmektedir.

Polyester kumaş kullanımı olduğunda %100 kumaş adına komplike kumaş üretilmektedir. Örneğin polyester kumaş+pamuklu kumaş karışımı da sıkça seçenek edilen kombinasyonlar arasındadır.

Karışımlı olarak üretilen kumaşlar son zamanlarda henüz yaygındır. Bir kumaş ne kadar natürel kumaş özellikli olursa hava geçirgenliği de o kadar yüksektir.

Krep Kumaş Özellikleri


Bu kumaşın özellikleri arasında oldukça Çok Faktör sayılabilir. Bu kumaşların özellikleri arasında öncelikle şunlar yer almaktadır:

  • Çoğunlukla ipek, yün veya viskoz kumaş ile üretilir,
  • Yün, polyester, pamuk gibi kumaşlar karıştırılarak da yapım edilmektedir,
  • %100 ipek, viskoz veya pamuk ile üretilebilirler,
  • Terleme yapmaz, hafiftir ve rahattır,
  • Dökümlü ve salaş bir kumaş türüdür,
  • Şık ve gösterişlidir,
  • Çoğunlukla zor buruşur (Pamuk oranına göre değişir).

En bariz özellikleri arasında yeğni olması ön plandadır. Dökümlü bir kumaş olduğundan tesettür modagiyimde de sıkça seçenek edilmektedir. Yaz mevsimi için oldukça uygundur.

Krep Kumaş Hangi Kıyafetlerde Kullanılır?


En çok kullanıldığı kıyafetler Bilhassa yazlık giysileri içermektedir. Kumaşın doğallık özelliği arttıkça Edebiyat kullanılma imkanı da o aşama yüksek olacaktır. Bu kumaşlar dökümlü, rahat ve üste yapışmayan kumaşlardır.

Bu kumaşlar ile giysi, pantolon, yelek, abiye, etek, ceket gibi her türlü giyim dikişi yapılabilir. Tesettür kıyafetleri de sıkça dikilmektedir; salaş ve dökümlü olması bu alanda da seçenek sebebidir. Bu tür kumaşın kullanıldığı elbiseler çoğunlukla ütü de istemezler.

Krep Kumaş Çeşitleri Nelerdir?

Bu kumaş türü oldukça çeşitlidir. Bu kategoride yer Meydan kumaş türleri arasında şunlar yer almaktadır:

  • Taşlanmış krep
  • Yazlık krep
  • Pamuklu krep
  • Empirme krep
  • İpek krep
Krep kumaş çeşitleri Hürrem krep kumaş da bulunmaktadır.

Hürrem Krep Kumaş Nedir?

Hürrem krep kumaş likralı ve rahat bir kumaştır. Bu kumaş başka kumaşlara göre henüz az dökümlüdür. İç göstermez ve vücuda yapışmaz. Günlük, abiye ve spor kıyafetlerde de kullanılabilir.
Aynı zamanda elastiki kumaş Veyahut double kumaş olarak da isimlendirilir.

Şifon Kumaş Nedir?

Şifon kumaş nedir konusunda olarak bu kumaşın yeğni elastiki yapıda, Dahil gösteren, az dökümlü ve yazlık bir kumaş olduğunu belirtebiliriz. Şifon kumaşın içine astar dikmek gerekmektedir.

Şifon kumaş ile en çok giysi, pantolon ve gömlek dikilmektedir. Hazırgiyim sektöründe sıkça kullanılan bir kumaştır. Şifon şallar da çok modadır.

Krep Kumaşın Yıkanma Şekli

Yıkanma hakkında kuru temizleme Veyahut elle yıkama önerisinde bulunabiliriz. Elle yıkandığında da su ılık olmalıdır.

Krep kumaşlar için yıkama önerisi arasında suyun 30-40 aşama olması yer alır. Gölgede kurutulursa rengini koruyacaktır.

Hiç yorum yok

Tema resimleri Ollustrator tarafından tasarlanmıştır. Blogger tarafından desteklenmektedir.